Filmsmak, utveckling och livet

Det här med filmsmak förändras likt musiksmaken när man som person förändras. Det är nog vida känt, ibland mer förändring och ibland mindre. Det må vara precis som alla andra utvecklingar inom det personliga, det privata.

Det som jag tycker är extra skönt är att jag nu börjar hitta tillbaka till min ungdomsfascination i Tim Burtons underbara animerade värld. Betyder det här att jag blir ännu yngre i sinnet? De där filmerna som var så fascinerande då jag avgudade grunge, det var tider det. Man kan säga mycket illa om nittiotalet men inte mycket om personer som Tim Burton och Kurt Cobain. Det är bra, och oerhört viktigt, att alla har just sina ikoner, personer man alltid kommer bära som förebilder. Alla måste ha något att sträva efter, även om de inte är något man någonsin kommer efterlikna. Det är strävan efter något som motiverar oss i livet, speciellt märkbart är det i svåra tider.

När jag som tonåring försökte vara tuff så gillade jag nog mest konstiga thrillers som lockade till ånga tankar. Sen kan man ju alltid diskutera hur okonstig Tim Burton är. Den enda slutsatsen jag kan dra ur det här är att jag alltid måste varit konstig, eller vad man nu säger. Sen har jag tyckt om Dylan och konstiga litterära verk som på något vis hamnat på film och de har inte alltid varit speciellt bra. Det kan jag erkänna efter att jag sett dem en andra, eller tredje gång, men det hjälpte mig på något sätt just då. Även om man ibland har svårt att förstå vissa val man gör så fyller de ofta något, oavsett om det är film, musik eller något annat, något verkligt.

Så, om du inte har någon ikon framför dig i just denna stund. Ta en minut eller två för att hitta just din/ dina och nöj dig inte med vilken/ vilka andra skulle tillskriva dig. Du måste hitta dina egna!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s