Om värme och liv

Nu har värmen kommit på riktigt (i alla fall här i norr). Det är till och med så att vi har haft varmare än övriga Europa, tydligen. Jag känner, även fast jag inte riktigt är van än, att livet startar ännu en gång. Kanske har det att göra med att kroppen äntligen tinar eller att det just idag är en produktiv dag. Jag orkar för första gången på ett tag faktiskt starta datorn och formulera tankar, det du.

I alla fall, det kanske är nu när träden slagit ut och står i blom som vi människor också kan göra det. Inte slå ut kanske men vakna upp ur vinterdvalan, lite som björnarna. Att vakna ur sitt ide är så olika för så många människor, alla har vi våra egna sätt att vakna på.

Dock så är det tyvärr inte bara positiva saker som kommer med att vi människor tinar upp och vill ut. Jag personligen känner positiva vibbar och i takt med att studenten kommer ännu ett år så blåser förändringarnas vindar. Varje år vid den här tiden känns det läge att starta på nytt, men max 20 %. Det hörde jag någonstans av någon klok människa. Om man förnyar mer än 20 % så är det lätt att bli utbränd, och det vill man ju inte nu när gräset blivit grönt, finally. Men lite varstans så känns det som om konstiga och ovanliga saker också händer, det som chockar tinar också fram, tydligen.

Hjälper värmen kylan på traven? Det vill jag inte tro men frågan måste ställas.
Jag vill såklart att vi har det jävligt njutningsfullt men jag vill också flagga än en gång för att vi ska ta hand om varandra. Det krävs så lite för att röra om det i mindre samhällen, de behöver inte vara speciellt små. Små saker som sprider skräck i samhällen väljer jag att i den här krönikan kalla ”kyla”. Så ner med kylan och in med värmen, det är ju trots allt sommar. Det enda vi kan göra för att undkomma dessa chocker är att hålla ihop. Så, med risk att låta gammalmodig, så har jag en uppmaning till dig: håll ihop!

Vi måste kunna njuta av sommarmånaderna som är så få utan att känna att vi måste kasta blickar över axeln.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s