Det är kris med klimatet – om du inte märkt det

Här och var dyker det upp skrämselnyheter från våra mainstreamkällor (Aftonbladet, DN, etc.) som skriker om det ena eller det andra. De nyheterna känns ofta, av de som är det minsta suspekta mot mainstreammedia, lite lätta att ifrågasätta. Det är något med det uppseendeväckande som får mig att rygga tillbaka, att hela tiden tänka sälj är kanske en del av verkligheten, men det är ingen romantisk verklighet. En sådan vill jag leva i.

Jag är en av dem som sällan litar blint på dessa ”katastrofreportage”, eller aldrig vågar jag nog på mig att påstå. Det som däremot kan skrämma mig en aning är fakta från betrodda källor. Vilka är då betrodda? Ja det är nog olika för många, hoppas jag, men det som nog är generellt är att trovärdiga källor måste vara verifierbara. Alltså med det menar jag att de ska kunna stödjas från olika håll.

Jag litar på SVT och när jag såg ”vetenskapens värld” om månen och dess inverkan på jorden och livet här. Blev jag, inte rädd men en aning fundersam. Det finns många starka krafter som vi inte kan styra över och det är nog dags att redan igår börja leva hållbart. Så gör du inte redan det, börja.

Om jag tänker efter kan jag själv se hur årstiderna allt mer jämnas ut. Ute i stugan, som ligger i en skärgård, syns det hur isar blir allt kortvarigare och kortvarigare. Vattnet på dem kommer tidigare och båtsäsongerna blir allt längre. Även om jag personligen inte klagar på det sistnämnda så är det något onaturligt som håller på att hända. Så tar dig ut och bevittna vad som händer.

Numer är nästan varje universitetsutbildning färgad av åtminstone en kurs som relaterar till hållbar utveckling. Det är ett bra steg, ett viktigt och oundvikligt steg. Frågan är om det är nog, om det verkligen räcker med att bara universitetens målgrupp ser det här på ett annorlunda sätt, eller att i alla fall den målgruppen blir tvingade. Fler måste med!

Jag vill se en Global krisgrupp som tar tag i det här, ställer ultimatum och kommer med lösningar. Någonting mer måste göras, nu!

En kommentar

  1. Utifrån det du skriver måste du bo söder om Mälaren. Här i Norrland kom snön i slutet av November och ligger fortfarande meterdjup, hela Bottenviken är nu frusen. Så någon globaluppvärmning har vi inte sett röken av.

    Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s