Om att bli trettio (gammal)

Det är dags för en återblick, när man snart blir trettio är det läge för en bra en också. Jag har det jävligt bra och tycker på många sätt att det bara blir roligare och roligare att bli äldre, antar att det är bäst före- datum på de tankarna. Snart sitter jag nog där och tycker för synd om mig själv.

Det är väl, som konstaterat, bara en tidsfråga innan krisen kommer, du vet den där som det pratas om. Alla kommer få en kris, vid tjugo, trettio, fyrtio, femtio, etc. Kanske är jag för tillfreds med mig själv får att ”uppnå” en kris eftersom jag tycker såhär:

Ju äldre jag blir desto mer kan man relatera till förr och få igång tankar som man inte trodde fanns där. Det märks mest när jag pratar med yngre människor. Nu menar jag inget annat än att poängtera tidsskillnaden. Jag kommer ihåg musikhjältar som tycks vara som bortblåsta i dagens Justin Bieber- hets, jag kommer ihåg fotografer med ett syfte i dagens alltmer reklambaserade värld och framförallt kommer jag ihåg en värld som inte var riktigt lika politiskt ytlig som den är nu.

Jag kommer ihåg för ett par år sedan när jag pratade med en yngre själ på ett tåg i okänd riktning. Vi pratade om musik och jag kom såklart (hur kan man inte när då det talas musik?) in på Kurt Cobain. Den yngre förmågan visste inte ens vem han var (!) och jag blev nästan förkrossad. En sådan ikon försvann verkligen. En sådan sak känns ”viktig” att komma ihåg och upplysa yngre om.

Eller tycker jag så bara för att jag blivit ”gammal” (huga)?

Allt var definitivt inte bättre då men det är jävligt bra att kunna relatera till en annan tid, då kan du använda dig av det bästa från två tider. Det gäller på många håll, tror jag, att ta det bästa från olika hålla och göra någonting nytt, någonting förträffligt. Då tycker man till och med om essäfrågor.

Fast jag har ju en hel dag kvar.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s