”Någon gång ska du väl ändå ha barn”?

Kvinnor ska föda barn. Kvinnor som inte vill saknar någon kvinnlig ”gen”?

Har funderat på detta ett tag nu, hur det kommer sig att det anses vara en kvinnlig ”skyldighet” att föda barn? Jag är en av alla dem som i n t e vill ha barn och jag har fått massor med konstiga blickar. Jag var på ett 30 års kalas härom veckan och då kom samtalet barn upp, varpå jag sa att jag inte vill ha barn och genast kommer kommentarer som ”jo men någon gång ska du väl ändå ha barn” och ”du behöver ju inte skaffa barn n u men i framtiden”.

Jag vill belysa det faktum att alla kvinnor i n t e vill ha barn. Vi som inte vill syns och hörs inte så mycket men däremot så hör man hur mycket som helst om dem som gör nästan vad som helst för att få barn. Anledningen till att vi inte hörs och syns så mycket är nog att vi många gånger anses vara själviska vilket också är en sak som jag personligen har fått höra.

I mitt senaste förhållande så fick jag på ett ganska brutalt sett reda på hur viktigt det är med barn för en del. Min kille ville ha barn och jag försökte vrida ut och in på mig själv för att komma till den punkten när jag tyckte att ”okej då” men det gick helt enkelt inte. Kärleken och starka känslor mellan oss fanns men jag insåg att de inte var tillräckligt starka en dag när han sa att det var bäst att göra slut för att han inte kunde tänka sig ett liv utan barn.

En sak som jag för egen del tror att kan provocera folk är att jag är abortmotståndare men jag vill inte ha egna barn. Något som jag har fått höra några gånger i abort debatten är att ”du gillar ju inte ens barn”. Jo, det gör jag visst det, jag Älskar mina syskonbarn över allt annat men jag vill inte ha egna bara, det är två olika saker så… Bara för att man inte vill ha egna små kottar betyder ju inte det att man inte kan försvara de ofödda barnen.

Min relationstatus idag ca 1.5 år senare…

Jag är inte singel, jag är inte upptagen, jag är helt enkelt bara reserverad för mannen som förtjänar mitt hjärta.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s